Nu bliver det nemt for danskerne at betale for opladning af elbiler hos Circle K. Samtidig gør kæden klar til udrulningen af endnu flere lynladestandere i Danmark ligesom at flere andre aktører gør det samme.
Siden 2020 har Circle K opsat lynladestandere og opbygget et netværk af 15 tankstationer med i alt 40 ladepladser for at imødekomme danskernes voksende behov for hurtig og pålidelig opladning. Det gør Circle K til det brændstofselskab med flest lynladestandere i Danmark – og flere er på vej i 2022.
I midten af april 2022 blev der opsat betalingsløsninger på alle Circle K´s ladestandere, og det betyder samtidig et farvel til de gratis opladninger, som danskerne har kunnet få hos Circle K, siden de første elladestandere blev opsat i 2020.
- Fordi vi vidste, der var et stort samfundsmæssigt behov for ladestandere, valgte vi at sætte dem op, så snart infrastrukturen og stationerne var klar til det. Det betød også, at de kom op, før betalingsløsningen var klar, og derfor har vi i lidt over et år givet danskerne gratis strøm til bilerne. Nu er betalingsløsningen klar, så danskerne med deres almindelige betalingskort kan betale for den strøm, de tanker hos Circle K, siger Sisse Follmann, der er produktchef for El og Brændstof hos Circle K.
Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?
Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.
Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.
200 ladepladser i løbet af det næste år
Implementeringen af betalingsløsningen betyder også startskuddet på opsætningen af endnu flere lynladestandere på landets Circle K-stationer. I løbet af det næste års tid vil Circle K næsten firdoble antallet af stationer med lynladestandere, mens antallet af ladepladser vil blive femdoblet, så der i maj 2023 vil være næsten 200 ladepladser fordelt på 56 Circle K-stationer. Alle ladestandere har 300 kW, som hver har to ladestik á 150 kW.
Andre selskaber er også i gang
I februar annoncerede en af Danmark største energiselskaber Norlys, at de vil opsætte over 300.000 ladestandere i danske indkørsler og på danske arbejdspladser inden 2030. Og mange andre traditionelle brændstofselskaber er også ved at opruste og supplere med ladestandere på tankstationerne. Uno-X indviede i midten af april deres første fire lynladere på deres lokation i Nyborg og flere er på vej. Uno-X er en del af Reitan Retail som står bag Rema1000, og det er ambitionen at installere ladestandere hos flere tankstationer i nærheden af Rema1000-butikkerne.
I 2022 planlægger Q8 også at udvide sit netværk af lynladere med minimum 25 stationer og 136 ladepunkter. Det overordnede mål er, at alle bemandede servicestationer skal have lynladere senest i 2026.
150 kW til 4,95 kroner per kWh
Fælles for alle ladestandere på Circle K-stationerne vil være en kraftfuld effekt på hele 150kW per ladeplads til en pris på 4,95 kroner pr. kWh., og at der betales med betalingskort ved standeren. Til sammenligning har de fleste såkaldte fortovsladere en effekt på mellem 11 og 22 kW.
- Vi er allerede den førende brændstofkæde på lynladestandere, og den position vil vi udbygge over det næste år, når vi sætter fart på udrulningen af lynladestandere rundt om i hele landet. Vores ambition er, at vores kunder skal kunne ”tanke” el på samme måde, som de i dag tanker benzin eller diesel. Med vores mange stationer i hele landet, står vi med et kæmpe potentiale for at sikre grøn infrastruktur til danskerne, siger Sisse Follmann.
På Circle Ks ladestandere betales der kun for den el, der tankes, og kunderne vil derfor ikke være tvunget til at binde sig til et dyrt abonnement. I løbet af 2022 vil der også blive introduceret en app, der kan bruges til betaling.