VIDEO: Bilguiden gennemgår den fuldelektriske Kia Niro EV.
Niro er seneste skud på stammen fra Kia, der er i gang med et større redesign af deres modelprogram. Den elektriske Niro har smidt e’et foran og hedder nu blot Niro EV ligesom at den også fås som PHEV – altså plug-in hybrid.
Forruden navneændringen så har det ydre design fået et markant løft, om end indmaden er næsten det samme. Batteriet er vokset 0,8 kWh og rækkevidde 5 km til i alt 460 km (WLTP).
At batteristørrelsen og rækkevidden på 460 km stadig er i toppen af elbilsskalaen vidner om, hvor langt fremme forgængeren e-Niro egentlig var. Og hvorfor er der så ikke sket mere på den front – det handler om at finde det rette niveau mellem rækkevidde og samlet pris som skulle lande et stykke under storesøster EV6. Til gengæld får du så et noget mere friskt og moderne design til prisen.
Den mest markante designforskel mellem Niro EV og PHEV er fronten og ladestikket placeret i midten. Foto: Bilguiden
Fokus på vindmodstand og design
Udover sikkerheden har Kia haft fokus på at forbedre aerodynamikken i den nye Niro til gavn for både støjniveauet og vindmodstanden.
Niro EV minder på langt de fleste punkter om sin plug-in søster, og så er der alligevel et par tydelige forskelle.
Interiøret i Niro er tro mod Kias nye designlinje og lægger sig helt op ad de seneste nye modeller fra mærket.
Bag baglygterne er der en sprække, hvor luften nemmere kan glide rundt om bagenden af bilen. Foto: Bilguiden
Er du interesseret i en Kia Niro EV? 339.900 kr.
Læs mere om Kia Niro, dens udstyr og priser og book en prøvetur her.
Masser af standard- og sikkerhedsudstyr
Det høje niveau for interiøret i Niro fortsætter i det generelle udstyrsniveau der blot hedder Niro som blandt andet indbefatter adaptiv fartpilot, 17" alufælge, 10" digital instrumentering og 8” infotainmentskærm med trådløs Apple Carplay og Android Auto, klimaanlæg, varmepumpe og batterivarmer, ratvarme, nøglefri betjening, parkeringssensor bag med bakkamera.
Går du op i udstyrsniveauet Prestige får du yderligere udstyr som adaptive LED-forlygter, delkunstlædersæder, parkeringssensor foran og en større 10” infotainmentskærm med Kia Connect-app, hvor du kan fjernstarte bilen, så den er varm eller kold (alt efter årstid), når du skal afsted om morgenen.
Uanset hvilken udgave af Niro du vælger, går du ikke ned på mængden af sikkerhedsudstyr. Det er små ting som adskiller de tre udstyrsniveaer, hvor automatisk nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse (også ved venstresving), vognbaneassistent, automatisk nødopkald og vejskiltegenkendelse er standardudstyr.
I Prestige får du en udvidet motorvejsassistent som også holder bilen midt i vognbanen. i Upgrade er sikkerhedsfunktioners udvidet, så nødbremsen også reagerer ved krydsende og modkørende trafik, der er blindvinkelalarm og en udvidelse af motorvejsassistenten som nu også kan skifte vejbane for dig, hvis blot du indikerer ved at tænde for blinklyset.
Interiøret i Niro har mange af de samme designdetaljer som EV6 og Sportage. Kabinen er flot opbygget med masser af praktiske detaljer. Foto: Bilguiden
Mere rummelig kabine og bagagerum
Når det kommer til rækkevidden nyder Niro EV godt af sin lidt mindre størrelse og højde i forhold til de større SUV’er. Både vindmodstanden og dens lavere vægt medvirker til et ganske pænt strømforbrug. Med 130 km/t på motorvej kørte vi cirka 5 km per kWh (200 Wh/km).
Niro er vokset ganske få centimeter til i alt 442 cm og den nye platform har givet en længere akselafstand som giver mere plads mellem akslerne og dermed en mere rummelig kabine og bagagerum. Bagagerummet kan rumme 475 liter. Det er 25 liter mere end forgængeren, og derudover er der blevet plads til et frunk foran, der rummer ekstra 20 liter.
Som altid skal Kias 7 års fabriksgaranti op til 150.000 km selvfølgelig nævnes. Niro bejler til fornuften, uden at du går på kompromis med design eller udstyr, for nu skiller Niro sig rent faktisk ud på landevejen.
Niro EV må trække 750 kg med bremser på anhængertrækket.
Der er kommet mere plads til langbenede passagerer i den nye Niro EV. Foto: Bilguiden
Bagagerummet kan rumme 475 liter. Kan du undvære dækkittet under bunden er der faktisk endnu et hulrum med plads. Foto: Bilguiden